Necesar. farfurie pentru servit

Mod de preparare

Într-un castron, se toarnă crema de năut și rozmarin, se adaugă oul, Parmigiano Reggiano ras, 30g pesmet și se amestecă bine până când amestecul este destul de corpolent. Dacă pare prea lichid, adăugați mai multe pesmet. Se condimentează cu sare și piper.

În acest moment, scurgeți mozzarella, tăiați-o în fâșii și tamponați-o cu hârtie absorbantă. Aranjați pesmetul neutilizat pe o farfurie plată. Acum începeți să formați crochetele transferând o aderență a amestecului pe o parte, aplatizați-l și așezați o bucată de mozzarella în centru. Închideți amestecul formând cilindri și treceți-i în pesmet. Aranjați crochetele într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de pergament și periată cu ulei de măsline extravirgin. Coaceți la 180 ° C pentru aproximativ 20 de minute, având grijă să întoarceți crochetele la jumătatea gătitului.

Dacă vă place prăjirea, faceți o dublă coacere pe bază de ouă și griș. Lăsați crochetele să se odihnească la frigider pentru câteva ore și prăjiți-le în ulei de măsline extravirgin din belșug. Rezultatul va fi surprinzător de crocant.