Necesar. tigaie, oală, farfurie servit

Mod de preparare

Se prăjește usturoiul curățat și ușor zdrobit cu ulei de masline marca agricola del sole într-o tigaie timp de 1 minut. Se adaugă roșiile cherry spălate și taiate in doua.

Adăugați o mână de pătrunjel tocat.

Acoperiți cu un capac și lăsați în tigaie timp de 2 minute, micsorand focul.

 

Apoi adăugați inelele de calmar:

Gatiti la foc mare timp de 1 minut, in acest moment turnati vinul. Dacă nu vă place cu vin, puteți sări peste acest pas. Acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic timp de 10 minute.

 

La sfârșitul timpului indicat sosul dvs. de calamari este gata, potriviti cu sare.

Gatiti apoi pastele calamarata in apa din abundenta, jumatate din minutele indicate pe pachet. Scurgeți-le și așezați-le în tigaie cu sosul de calamari, având grijă să puneți roșiile cherry deoparte. Adăugați încă o mână de pătrunjel:

Gatiti pastele la foc foarte mic timp de aproximativ 4 – 5 minute, daca este necesar adaugati 1 lingura de ulei de masline extravirgin. Rezultatul final trebuie să fie o pastă foarte cremoasă, adăugați în cele din urmă roșiile cherry, lăsați totul să se amestece timp de 1 minut.

Calamarata este gata! serviti fierbinte cu un praf de patrunjel!

Aceeasi reteta poate fi facuta si fara inelele de calamari!

 

SFAT

Dacă ați gătit perfect al dente, se păstrează excelent chiar și a doua zi! Încălziți-le la flacără lentă cu 2 linguri de apă și una de ulei de masline.


Cumpără produsele necesare